Dag 9

Isflaken som legat inne i viken gav sig av i eftermiddag. Långsamt och majestätiskt seglade de ut. Sjöfågeln har kommit tillbaka. Hela dagen har de flugit runt i viken. Havsörnen gjorde en snabb lov man gav upp ganska fort.

En Sagolik dag. Spegelblankt. Vore det inte för de ivägseglande isflaken kunde det vara mitt i sommaren.

Jag gjorde iordning sjöboden. Sorterat och hängt upp. Allt var bara inställdt. Precies som med veden får jag ett lugn av att tillsynes gå runt och göra ingenting. Men det gör jag. Boden blev klart bättre. Ordnade nya klykor att hänga årorna på, två till kastspöna. Tog en färsk al. Satt på bryggan i solen täljde på mina klykor. Underbart.

I sömnlöshetens natt, hade jag funderat ut en plan. Konstruerat en motorlyft av plankor och allt var klart. Den stora motorn var nu lätt påsatt. Därefter underbart planande i 25 knop till Husarö. I mitt huvud. Verkligheten är tyvärr inte lika enkel. Kunde knappt rulla ut motorn ur sjöboden. Definitivt tyngre än i min nattliga plan. Gav up.   


De ijsschotsen die in de baai lagen zijn vanmiddag vertrokken. Ze zeilden langzaam en majestueus weg. De zeevogels zijn teruggekomen. De hele dag hebben ze in de baai rondgevlogen. De zeearend maakte een snelle duik maar gaf het vrij snel op.

Een sprookjesachtige dag. Het water als een spiegel. Was het niet voor de wegvarende ijsschotsen, kon het midden in de zomer zijn.

Ik heb de boothuis opgeruimd. Gesorteerd en opgehangen. Alles was gewoon neergezet. Net als met het hout, krijg ik een gevoel van rust door schijnbaar rond te lopen en niets te doen. Maar dat doe ik wel. Het boothuis werd duidelijk beter. Nieuwe haken geordend om de roeispanen op te hangen. Ook twee voor de werphengels. Nam een verse els. Zat op de steiger in de zon en sneed aan mijn haken. Heerlijk.

In de afgelopen nacht van slapeloosheid, had ik een plan bedacht. Een motorlift geconstrueerd van planken en alles was klaar. De grote motor was nu gemakkelijk geïnstalleerd. Daarna heerlijk planerend met 25 knopen naar Husarö. In mijn hoofd. De werkelijkheid is helaas niet zo simpel. Kon de motor nauwelijks uit het boothuis rollen. Zeker zwaarder dan in mijn nachtelijke plan. Gaf het op.